Hronika

Uhapšen zbog falsifikovanja kovid testova

Foto: Boom93/MMV

Policija u Smederevu otkrila je u okolini Velike Plane ilegalnu štampariju i uhapsili P. S. (57) iz Velike Plane zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

Na osnovu saznanja da P. S. izrađuje i prodaje falsifikovane potvrde o rezultatima testiranja na kovid, inspektori su u pretresu njegove kuće pronašli opremu za štampanje kojom je, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta visokog kvaliteta sa reljefnim žigovima i hologramima.

Osim opreme, nađeno je i više blanko i popunjenih potvrda Instituta za javno zdravlje, austrijskih potvrda o vakcinaciji, diploma srednjih škola, stranih saobraćajnih dozvola, licenci za obavljanje poslova električnih instalacija i tehničara za računarske mreže, kao i sertifikata o položenom kursu nemačkog jezika.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani.

Policijski službenici nastavljaju rad na ovom slučaju kako bi identifikovali osobe kojima je P. S, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend