Hronika

Vlasnik preduzeća uhapšen zbog utaje poreza i proizvodnje lažnog meda

Foto: Boom93/MMV
Inspektori Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su vlasnika preduzeća iz Smedereva osumnjičenog da je utajio više od 52 miliona dinara poreza i da se bavio proizvodnjom i prodajom falsifikovanog meda, saopštila je danas Poreska uprava.

Uhapšeni je, pored utaje poreza, osumnjičen i za krivična dela proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda, falsifikovanja službene isprave i onemogućavanja vršenja kontrole.

On je, uz pomaganje još jednog lica, u periodu od 2018. do 2020. godine, na osnovu fiktivno sačinjenih otkupnih listova o navodnoj nabavci meda od više poljoprivrednih gazdinstava, podigao gotovinu sa računa privrednog društva u iznosu od 67,5 miliona dinara koju je zadržao za sopstvene potrebe, navodi se saopštenju.

Takodje, nabavio je šećer i druge artikle radi proizvodnje i distribucije falsifikovanog meda u vrednosti od 55,2 miliona dinara, bez evidentiranja u poslovnim knjigama. Na taj način, izbegnut je obračun i plaćanje poreza na dodatu vrednost, poreza na prihode od kapitala i poreza na dobit pravnih lica u ukupnom iznosu od 52 miliona dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu i odredjen mu je pritvor u trajanju od 30 dana, navodi se u saopštenju.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Nema meda bez šećera, jedemo špinovan šećer po velikoj ceni. Neka se javi pčelar koji ima pravi med, nema tog junaka. Kupujte med u Grčkoj i videćete razliku, usput jeftiniji je, ali oni su u EU pa važe neka druga pravila

%d bloggers like this:
Send this to a friend