Kultura

Pobednica festivala “Milivojev štap i šešir” glumica Bojana Urošević

Foto/T.S. dodela nagrada 17. amateske svečanosti
Pobednica, najbolja glumica 17. Amaterskih glumačkih svečanosti "Milivojev štap i šešir" i dobitnik "Milivojevog šešira je Bojana Urošević, glumica Amaterskog pozorišta "Mirko Tatalović Ćira" iz Nove Pazove, za uloge u predstavi "Sve o ženama" po tekstu Mire Gavrana, u režiji Aleksandera Baka.

Ovogodišnje 17. amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“, su zbog trenutne epidemiološke situacije, održane u onlajn format i sve predstave su emitovane na zvaničnom YouTube kanalu Centra za kulturu Požarevac u periodu od 22. do 28. februara. Ovo je drugi pozorišni festival koji se odžava u onlajn formatu usled nepovoljne epidemiološke situacije izazvane Koronavirusom.

U trci za najboljeg glumca svečanosti „Milivojev štap i šešir“, bili su:

Milica Đorđević za ulogu Gospođice Gizi Geze u predstavi „Totovi“ , Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Kragujevac. David Mijatović predstava „Luda lova“, Amaterskog pozorišta „Šmiranti“ iz Novog Sada. Bojana Urošević predstava „Sve o ženama” Amaterskog pozorišta „Mirko Tatalović Ćira“ Nova Pazova. Lenka Ćojbašić za ulogu Roze predstave „Tri sestre” („Tre sorelle“) Amaterskog pozorišta „Teatar 13″  iz Blaca, Violeta Pešić za ulogu Olivere u predstavi „Opet plače al` sad od sreće“ Gradskog pozorišta Jagodina, Gordana Mitić je za ulogu Vide u predstavi „Ožalošćena porodica“ požarevačkog pozorišta „Milivoje Živanović.

Foto/ predsedik Skupštine uručuje nagradu glumici

U prostorijama Centra za kulturu održano proglašenje pobednika i glavna nagrada festivala “Milivojev šešir” pripala je Bojani Urošević, glumici iz Nove Pazove. Mladoj glumici nagradu je uručio predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović.

U obrazloženju žirija, koji je ove godine radio u sastavu Vesna Stanković profesionalna glumica, Vera Zarić Mitrović direktorka Narodne biblioteke u Požarevcu i Ljiljana Dabić, direktorka Galerije „Milena Pavlović Barili“navodi se sledeće:

“U komediji hrvatskog pisca Mira Gavrana “Sve o ženama” Bojana je pokazala svoj raskošni talenat, igrajući različite uloge, svaki put uverljivo, pravdajući svoje postupke i replike na sceni do poslednjeg daha. Menjala je kostime, karaktere, dijalekt, vešto sa lakoćom vrhunskog profesionalca, poigrala se komičarskim tehnikama i sredstvima daleko zrelijeg glumca, nego što sama ima godina. Uz sjajne koleginice i sama je više blistala, od prvog trenutka osvojila publiku i pokazala da među amaterima ima izvanrednih glumaca, koji mogu da stanu rame uz rame sa glumcima koji su se za to godinama školovali. Kao publika se radujemo Bojaninim novim kreacijama”.

Festival je zvanično zatvorila, direktorka Centra za kulturu Požarevac, Galina Perić.

Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend