Kultura

Mirjana Karanović dobitnica nagrade “Aleksandar Lifka”

Glumica Mirjana Karanović ovogodišnja je dobitnica nagrade "Aleksandar Lifka" koju dodeljuje Festival evropskog filma Palić istaknutim domaćim i inostranim filmskim stvaraocima, koji su svojim angažmanom dali izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji ostavivši neizbrisiv trag.
Nova S/Youtube screenshot

U obrazloženju povodom dodele nagrade navodi se da Mirjanu Karanović izdvaja njena “neiscrpna raznovrsnost glumačke igre, raskošno izražajno bogatstvo i smelost kreativnog istraživanja”.

“Ona pred filmskom kamerom stoji slobodno, bez lažne maske i sa ogromnom ljubavlju, pa na ubedljiv i emotivan način tumači likove žena koje su ljudska mržnja i ravnodušnost teško oštetile, pokazujući da u svakoj od njih i u njoj samoj uvek ima snage za novu borbu”, piše u obrazloženju.

Nagrada “Aleksandar Lifka” dodeljuje se od 2000. godine za doprinos evropskoj kinematografiji, a svake godine Festival evropskog filma Palić tu nagradu uručuje jednom inostranom i jednom domaćem laureatu.

Festivala evropskog filma Palić ove godine biće održan od 8. do 14. avgusta na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend