Kultura

Mladi iz Smedereva na sceni Bitef teatra na Skveru Mire Trailović

Pozorište PATOS (Putujući alternativni teatar omladine Smedereva) izvešće u nedelju 13. septembra predstavu "2100: Skaska o Aski", na otvorenoj sceni BITEF teatra na Skveru Mire Trailović u Beogradu.

Predstava “2100: Skaska o Aski” imala je premijerno prikazivanje u decembru 2019, radjena je po motivima pripovetke Ive Andrića “Aska i vuk”, a radnja je smeštena u 2100. godinu u kojoj su maske i zaštitna odela jedina odeća, dok su čist vazduh, zagrljaji, bliskost i sloboda, samo bleda sećanja.

To će biti jedna od predstava u fokusu na BITEF Polifoniji 2021. godine, što znači da će pored izvodjenja imati niz pratećih programa – od razgovora za okruglim stolom, radionica i prezentacija do drugih inovativnih i kreativnih aktivnosti kojima je predstava podsticaj i izazov za nove stvaralačke procese.

O radu na predstavi govoriće reditelj Sanja Krsmanović Tasić uz uživo izvodjenje originalne muzike koju je napisao kompozitor Jugoslav Hadžić, a izvodjač je kamerni ansambl sastava Orkestra Svetlost.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend