Kultura

Nova izložba u Galeriji savremene umetnosti

U Galeriji savremene umetnosti postavljena je izložba slika pod nazivom “Dodir Povrišine” autora Vladana Ranđelovića iz Niša.
Galerija saveremene umetnosti

Marina Radosavljević, istoričar umetnosti, viši kustos u Narodnom muzeju u Požarevcu dala je svoj osvrt na ovu izložbu Ranđelovića:

„Lirski asocijativni pejzaži skladnih kompozicija, linearnih formi i prefinjenog kolorita karakteristike su niškog umetnika Vladana Ranđelovića koji je do sada imao 43 samostalnih izložbi i preko 150 grupnih u zemlji inostranstvu, kao i oko 50 učešća na likovnim kolonijama od kojih su neke međunarodnog karaktera. „Dodir površine“ kako glasi naziv izložbe, spoj je realnih i asocijativnih oblika prirode. U izloženim delima primećujemo nešto i zavičajno, i topografsko, i konkretno, ali i izazvano utiskom i doživljajem sveta koji okružuje umetnika. Izuzetan kao kolorista kod koga se smenjuje igra toplih i hladnih tonova, Ranđelović stvara pejzaže koji nas ne navode na nemir, već vidimo jedan uređeni svet slikarski doživljenog prostora, poput mapa i itinerera, koji stoji kao poseban fizički i mentalni entitet“ istakla je Marina Radosavljević.

Galerija saveremene umetnosti

Vladan Ranđelovijć je grupno učestvovao na preko 150 izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je na oko 50 likovnih kolonija od kojih su pojedine međunarodnog karaktera.  Dobitnik nagrade za slikarstvo „Momčilo Mitić“

Izložba je otvorena tokom avgusta 2020 godine.  Ulaz u GSU je slobodan uz korišćenje svih preventivnih mera zaštite protiv COVID-a 19.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend