Društvo Kultura

Posle više od godinu dana pauze prvi pozorišni festival u Požarevcu

Pixabay/Ilustracija
Centar za kulturu Požarevac najavio je za kraj avgusta treći pozorišni festival „Viminacium fest - Mitovi danas“  koji će se održati na prostoru Arheološkog parka Viminacijum.

Festival 23. avgusta otvara predstava „Kosa“  Pozorišta mladih – Novosadskog  pozorišta. Režiju ove predstave potpisuje Peter Telehaji.

Drugog dana odigraće se predstava „Antigona“. Ovu predstavu odigraće glumci Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Timočke Kraijne „Zoran Radmilović“ iz Zaječara. Predstavu je režirao Nenad Todorović.

U sredu 25. avgusta publici će se predstaviti Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada predstavom „Ko je ubio Dženis Džoplin“. Režiser ove predstave je Sonja Petrović.

Trećeg dana u režiji Petra Ristovskog odigraće se predstava „Saliga“ Limes ludum ludum teatra iz Beograda.

U petak 27. avgusta pred publikom u Viminacijumu predstaviće se Narodno pozorište iz Niša. Oni će odigrati predstavu „Jedan Edip“ koju je režirao Jug Đorđević.

Sledećeg dana svoju predstavu odigraće Prešernovo gledalište Kranj i Mestno gledalošče Ptuj iz Slovenije. Oni će u režiji Jerneja Lorencija odigrati predstavu „Škofjološki pasijon“.

Festival će biti zatvoren 29. avgusta koncertom Gvadrije. Detalji oko cene ulaznica  biće uskoro saopšteni.

Podsetimo da su glavne nagrade festivala „Viminacium maximus“ za najbolju predstavu i „Zlatna fibula“ za najboljeg glumca.

 

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend