Kultura

Udruženja izdavača: Protiv sajma u septembru

Foto: Pixabay/ilustracija

Izdavači smatraju da bi sajamska manifestacija u septembru proizvela mnogo problema i izvesno ne bi bila od očekivane koristi ni organizatoru, ni učesnicima, ni posetiocima.

Za to, kako navode, postoji više razloga, a neki od njih su nagoveštene promene epidemioloških okolnosti, toplo vreme koje odbija posetioce da dođu u zatvoreni prostor, godišnji odmori koji su još u toku, odsustvo studenata iz Beograda, poklapanje termina sa Bitefom i, što je najvažnije, činjenica da produkcija knjiga do tog termina neće biti pripremljena u skladu sa godišnjim planom.

Zbog svega toga, Sajam knjiga polovinom septembra bio bi bez dovoljno publike, bez dovoljno novih naslova, bez ekonomskog opravdanja za izdavače i bez dovoljno izdavača da bi bio reprezentativan kulturni događaj, navodi se u saopštenju.

Predstavnici sve tri grupacije izdavača saglasni su da učešće na ovogodišnjem sajmu knjiga u predloženom terminu nije prihvatljivo i pozivaju Odbor Beogradskog sajma knjiga da, uz podršku Gradske uprave i Ministarstva kulture, odloži tu manifestaciju do standardnog oktobarskog termina sledeće godine.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend