Politika

Brnabić sa Palmerom: Srbija je posvećena nastavku dijaloga sa Prištinom

(BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)
Predsednica Vlade Srbije sastala se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara i specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, sa kojim je razgovarala o stanju bilateralnih odnosa, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, odnosima u regionu Zapadnog Balkana, kao i o ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri.

Brnabić je istakla da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije unapređenje saradnje i intenzivniji bilateralni odnosi sa SAD.

„Naš interes je intenziviranje političkog dijaloga i poseta na najvišem nivou i nadam se da ćemo ove godine imati prilike da obeležimo 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa“, istakla je.

Premijerka je naglasila da je dijalog sa privremenim institucijama u Prištini u fokusu vlade, ali da je neophodno da se stvari koje su ranije dogovorene u okviru dijaloga, pre svega Zajednica srpskih opština, sprovedu u delo.

„Beograd je ispunio sve svoje obaveze i očekujemo da vidimo i to sa druge strane, kako bi dijalog imao smisla. Jedna od njih je i pitanje pronalaženja i identifikacije nestalih lica i u potpunosti smo posvećeni potpunom rešavanju tog pitanja. Nastavićemo da se zalažemo za postizanje održivog kompromisa u dijalogu sa Prištinom, uz zaštitu interesa tamošnjih Srba, kao i očuvanje državnih i nacionalnih interesa naše zemlje“, rekla je ona.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend