Izbori 2020 Politika

Članovi „Dveri“ istakli zahteve svojih poslanika u parku ispred zgrade lokalne uprave

Gradski odbor Srpskog pokreta  „Dveri“ održao je konferenciju za javnost u gradskom parku ispred zgrade lokalne samouprave u Požarevcu, gde je nekoliko članova te političke organizacije istaklo natpise sa zahtevima njihovih poslanika u Skupštini Srbije koji štrajkuju glađu ispred republičkog parlamenta.
foto: U.Urošević

Lider „Dveri“ u Požarevcu, Dragan Papović je rekao kako je štrajk glađu žrtva Boška Obradovića kojom bi trebalo da se doprinese „prevazilaženju krize koja je nastala neodgovornim političkim ponašanjem vladajućeg režima“.

„Dveri“ smatraju da su izbori zakazani za 21.jun antiustavni, nedemokratski i zdravstveno nebezbedni.

„Tražimo da Ustavni sud pod hitno reaguje na protivustavne izmene izbornih zakona 40 dana pred izbore i poništi izborni proces, čime bi izbori bili pomereni“, rekao je Papović.

Od vlasti traže da se započne sa ozbiljnim političkim dijalogom čime bi se smirile tenzije u političkom životu u zemlji.

Predstavnici ove političke organizacije su najavili novi skup ispred republičkog parlamenta kao podršku poslanicima Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću, a koji bi trebalo da bude održan u nedelju u 17 sati.

Za protest kažu da je miran, nenasilan i gandijevski.

zahtevi poslanika koji štrajkuju glađu

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Kad god vidim ovakve i slične face,a uvek imaju nešto i „pametno“ da kažu, uvek mi padne napamet stih Bore Čorbe, inače mog prezimenjaka koji glasi;
  Gospode Bože
  Gde li samo pronalaze
  Ovolku đubrad i mamlaze,
  Pade mi napamet, al neznam zašto.
  Ako neko zna, pokorno ga molim da mi javi.

%d bloggers like this:
Send this to a friend