Politika

Dačić: Dijalog u martu

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Dačić je za TV Hepi rekao da bi izvestilac za Kosovo Viola fon Kramon trebalo da se izjasni i govori o odluci Kosova da ne zove posmatrače na izbore, daje predloge i amandmane na predlog izveštaja Evropskog parlamenta o Srbiji.

Šta ciljaju – ciljaju lično predsednika Aleksandra Vučića, rekao je Dačić o navodima da će neke od pitanja – Krušik, Jovanjica ili Telekom, biti deo teksta izveštaja. Je li se to očekuje iz ovih amandamana?

Pridružuju se ličnim napadima na predsednika Republike? Kada je reč o Telekomu, to je pitanje lobiranja, smatra Dačić. Mi smo uvek bili pristalice onoga da – što potpišemo, to i sprovedemo, a ne da to učinimo zbog događaja ili spektakla, a kod Prištine nije problem da potpišu šta hoćete, jer neće ništa da sprovedu, rekao je Dačić o dijalogu sa Prištinom.

Sada se vratila američka administracija, koja je bila u vreme kada smo potpisali Briselski sporazum, dodao je on i izneo da nije siguran da će postojati politička volja Prištine i Brisela da se provede Briselski sporazum, pre svega formiranje Zajednice srpskih opština.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend