Politika

„DJB-Most“: Osuđujemo pritiske na Mariju Simić Lazarević

Odbornička grupa „DJB-Most“ saopštila je da osuđuje svaku vrstu pritiska na pokret „Jasno i glasno“ u Požarevcu i da podržava krivičnu prijavu koju je podnela aktivistkinja tog pokreta Marija Simić Lazarević u vezi, kako se navodi, sporne javne nabavke za dodelu ugovora za gradski međugradski prevoz.

Ova odbornička grupa u saopštenju navodi da je najavljeno krivično gonjenje i prekršajni postupak protiv aktivistkinje Simić Lazarević od strane punomoćnika „Kontinental Turs“ iz Kule.

„Ukoliko postoji sumnja u nedovoljno transparetnim ili povlašćenim uslovima Javne nabavke, mehanizam koji o tome odlučuje je upravo Osnovno javno tužilaštvo kome je podneta prijava. Svako delovanje protiv građanskog aktivizma smatramo vršenjem pritiska na javnost i građane i gušenja građanske inicijative.Bez građanskog aktivizma, i javnih istupanja stranaka opozicionog položaja, sve institucije slabe i mogu postatisredstvo vlasti za ispunjavanje ličnih interesa“, piše u saopštenju.

Navodi se i da je odbornička grupa „DJB-Most“ imenovala pomenutu aktivistkinju u gradsku izbornu komisiju.

„Ovim imenovanjem, dali smo joj ovlašćenje da zastupa interese odborničke grupe, a sa time i interese svih građana Požarevca“.

„DJB-Most“ ocenjuje „da smo u uslovima vršenja pritiska ili zastrašivanja sve dalje od građanskih sloboda i demokratije“.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend