Politika

DJB: Za humanu i efikasnu kontrolu populacije pasa

Pokret Dosta je bilo u Požarevcu saopštio je da se zalaže za efikasnije uređenje oblasti kontrole populacije pasa na lokalnom nivou.

“Velika većina ljudi prihvata obaveze i mere kada im se razumno objasne razlozi za njihovo uvođenje.”, a ovakav odnos nije običaj naše vlasti. Drugi nivo problema jeste nepoverenje građana u sistem. Pravilnik koji donosi naš grad nije nužno loš. Međutim, sama implementacija je upitna“, navodi se i dodaje da se u toj oblasti, kao i u drugim segmentima vršenja vlasti, nedostaje transparentost u radu nadležnih i otvorenost za saradnju sa građanima i udruženjima koja se bave ovom problematikom.

U ovom pokretu navode da imaju konkretne predloge za humanu i efikasnu kontrolu populacije pasa na lokalnom niovu, o čemu se više može pročitati na njihovoj zvaničnoj veb prezentaciji.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend