Politika

Frakcija DS ovlastila Šumarca, Ognjenović i Jerkov da potpišu ugovor o ujedinjenju stranke

Frakcija Demokratske stranke (DS) suprotstavljena rukovodstvu DS na sednici Glavnog odbora (GO) u Beogradu donela je odluku kojom su funkcioneri te stranke Dragoslav Šumarac, Vida Ogenjenović i Aleksandra Jerkov osvlašćeni da potpišu ugovor o ujedinjenju stranke koje je najavljeno prošle godine.

Tom odlukom pomenuti funkcioneri stranke obavezani su da u “najkraćem mogućem roku” obave razgovore sa predsednikom stranke Zajedno za Srbiju Nebojšom Zelenovićem i predsednikom Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisom Tadićem, sa kojima bi DS trebalo da se ujedini, saopštio je taj deo DS.

Deo stanke koju predvodi predsednik Zoran Lutovac takodje danas održava sednicu GO u Šapcu sa koje je on poručio da je jedina legalna, dok je za skup u Beogradu kazao da je protivan Statutu stranke.

Sa sednice u Beogradu je poručeno da je legitimna i da je njoj prisustvovalo 147 članova GO, a 50 verifikovanih članova učestvovalo je u radu preko aplikacije “zoom”, kao i da je Lutovac pozvan da dodje ali se on nije odazvao.

Predsednica Organizacionog odbora DS Vida Ognjenović rekla je da se članovi stranke na sednici u Zemunu 21. juna nisu spremali ni za kakav sukob, već za “pravu demokratsku proceduru, da se odluke donose glasanjem nakon iscrpne debate, a ne mehaničkim prihvatanjem naredbe”.

Sednici su prisustvovali bivši predsednik DS Dragan Šutanovac, bivši poslanici Aleksandra Jerkov, Goran Ćirić, Balša Božović i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend