Politika

Gajić: Vučić prekršio ustav

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prikazivanjem fotografija osakaćenih tela za koja je osumnjičena kriminalna grupa Veljka Belivuka prekršio Ustav Srbije, jer ne postoji nijedna stvar koju je kao predsednik saopštio, a da je u domenu njegovih nadležnosti.

“Prekršio je i pretpostavku nevinosti svih osumnjičenih u postupku protiv grupe Veljka Belivuka. Jedina osoba koja je po zakonu ovlašćena da eventualno saopštava javnosti saznanja ili dokaze koja u postoje u ovom trenutku je tužilac koji vodi predmet i tužilaštvo”, rekao je Gajić za Newsmax Adria.

Povodom navoda iznetih na konferenciji za novinare u subotu da su “ispitani o prisluškivanju Vučića pali na poligrafu”, Gajić je rekao da se vlast ponaša kao da je poligraf “neko jevanđelje na osnovu kojeg se utvrđuje šta je istina a šta nije”, prenela je Narodna stranka. “Rukovodilac poligrafa u MUP je rođeni brat šefa kabineta Aleksandra Vučića.

Poznato je i inače da se vrše teške zloupotrebe sa poligrafom, jer poligraf nije dokazno sredstvo”, rekao je Gajić. On je naveo da svaki iole bolji poznavalac Zakonika o krivičnom postupku zna da “policija podnosi krivičnu prijavu kada na osnovu svoje istrage zaključi da postoje osnovi sumnje da je neko počinio krivično delo”, a da nema krivične prijave zbog afere “prisluškivanje” i zbog atentata na predsednika Republike.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Uzurpator AV konstantno krši Ustav i više setova zakona,a Tužilaštvo i Policija ćute i prave se mrtvi!?

  • Nije moguće da ΛV prekrši Ustav. Kako može da prekrši ustav i zakon kada je on kompletno ustav, zakon, predsednik, premijer, ministar svih ministarstava, najbolji ekonomista i nadrilekar, zadužen za spas naroda, koga neizmerno voli, od pandemije korona virusa. Jedino još nije pisao pesme i u principu ne peva, a propevaće. Čudno je da su njega i porodicu neprijatelji prisluškivali 1.572 puta, kako tvrdi Vulin i njegova tetka. On se uspešno poredi sa neprevaziđenim Josipom Brozom Titom. U nekim stvarima Tito je malo dete za ΛV, tek šta će biti do kraja karijere, to i on ne zna još?

%d bloggers like this:
Send this to a friend