Izbori 2020

CRTA: Izlaznost do 13h manja nego 2016. godine

Ilustracija / Pexels

Prema podacima posmatačke misije CRTA, do 13 časova na izbore za narodne poslanike Skupštine Srbije izašlo je 22,9 odsto građana upisanih u birački spisak. U istom vremenskom periodu na izborima 2016. godine, prema podacima CRTA, glasalo je 25,1 odsto birača. Prema podacima Cesida izlaznost je veća nego 2016. CRTA je saopštila da su na četiri odsto biračkih mesta uočene nepravilnosti.

Na parlamentarnim izborima do 13 časova na glasanje je izašlo ukupno 22,9 odsto birača saopštila je posmatračka misija Crte.  U odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine to je manje za 2,2 procentna poena.

Prema podacima Cesida i Ipsosa, do 13 časova je glasalo 23,4 odsto birača što je u odnosu na njihove podatke iz 2016. više nego na tadašnjim parlamentarnim izborima, ali za nijansu manje nego na predsedničkim izborima 2017.

CRTA je saopštila da je svim posmatračima dozvoljeno posmatranje na biračkom mestu.

Na četiri odsto biračkih mesta zabeležene su ozbiljnije nepravilnosti što je za dva procentna poena više u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine. U pitanju su, kako se navodi, nepravilnosti poput narušavanja tajnosti glasanja i prisustva neovlašćenih lica na biračkom mestu.

Sve o današnjim parlamentarnim i lokalnim izborima čitajte u našem Blogu uživo.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend