Izbori 2020

Đilas: Izbori neće suštinski ništa promeniti

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas ocenio je danas da uspeh ili neuspeh bilo koje opozicione političke opcije na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima "suštinski neće promeniti ništa u Srbiji".
Printscreen/N1

On je u Utisku nedelje dodao da bi jedinstveni blok opozicije “ogolio” aktuelnu vlast time što bi u Skupštini bile samo Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i manjinske partije, a da je, pored navedenih opcija, samo još Srpski patriotski savez koji predvodi Aleksandar Šapić mogao samostalno da skupi potpise za izborne liste.

Djilas je naveo da opozicija, umesto predstojećim izborima, treba da se bavi pitanjima koja su, prema njegovoj oceni, važnija za budućnost Srbije.

“U Srbiju se od pandemije iz inostranstva vratilo 100.000 gradjana, ne 400.000 kako je vlast rekla, koji od jeseni neće imati prihode. Kako će (izborni rezultat) da doprinese činjenici da za 50 godina u Srbiji (zbog iseljavanja i negativnog prirodnog priraštaja) neće živeti Srbi. O tome niko ne govori, ni SANU ni političari. Da li će neke stranke sa tri odsto ući u parlament je nevažno”, dodao je Djilas.

On je kazao i da je “bojkot odluka gradjana”, a da postoji mogućnost da oni koji bojkotuju izbore trpe posledice zbog toga od lokalnih moćnika.

“Bojkot neće srušiti (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića u (izbornom) danu, ali je već postigao neke od ciljeva. Evropa je počela da se bavi izborima, Vučićem, RTS je, makar na tri dana, bio javni servis”, dodao je Djilas.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Verujem da će doći do manjeg izlaska birača na izbore, ne zato što podržavaju Đilasa ( ili, nedaj Bože Boška Obradovića ) > već zbog bezidejnosti opozicije ! Njihova kampanja svodi se na opštoj uličarskoj pljuvačini, Ljotićevskoj harangi,i ništa novo ne nude ovom narodu . Kako uopšte misle da dođu na vlast ako narod čak i nezna šta je to što oni nude, osim, po onoj narodnoj > ,, sjaši Kurta – da uzjaše Murta ” ! Narod je željan promena, ali, alternativa ne postoji !

%d bloggers like this:
Send this to a friend