Izbori 2020

Pre prekida izbornih aktivnosti na listama partija i grupe građana 22 kandidata za narodne poslanike iz Požarevca

Kada je 16. marta Republička izborna komisija donela odluku o prekidu izbornih aktivnosti, za novi saziv Narodne skupštine, proglašeno je 9 izbornih lista. U sedam izbornih lista nalaze se kandidati za poslanike iz Požarevca i Braničevskog okruga.
Marko Veljković/Boom93

Medju ovih sedam lista Požarevac ima 22 kandidata za poslanika. Najviše kandidata u Požarevcu nalazi se na listi Srpske stranke Zavetnici. Ova stranka je predložila 7 kandidata. Na listi Ujedinjene demokratske Srbije nalazi se 6 kandidata za narodne poslanike, dok na listama Srpska napredne stranke, Srpske radikalne stranke, grupe građana „Aleksandar Šapić“ i Pokreta za obnovu krajevine Srbije nalaze se po 2 kandidata iz Požarevca.  Na listi Socijalističke partije Srbije nalazi se samo jedan kandidat.

Šta se dešava sa izborima za Skupštinu grada Požarevca?

Gradska izborna komisija je na sednici u ponedeljak 11. maja donela odluku o nastavku izbornih aktivnosti. Do sada su u Požarevcu proglašene 2 liste, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Pored Požarevca sa teritorije Braničevskog okruga za mesto u novom sazivu Narodne skupštine nadmetaće se još 20 kandidata. Najviše kandidata ima lista Ujedinjene demokratske Srbije, njih 7. Na listi Socijalističke partije Srbije nalazi se 5 kandidata, dok Srpska stranka Zavetnici ima 4 kandidata za poslanike sa teritorije okruga. Srpska napredna stranka ima 2 kandidata, dok Srpska radikalna stranka i Pokret za obnovu kraljevine Srbije po 1 kandidata za Narodnog poslanika.

Sve stranke, u kojima se nalaze kandidati iz Požarevca  i Braničevskog okruga, imaju potpunu listu od 250 kandidata izuzev Srpske stranke Zavetnici koja ima 194 i Ujedinjene demokratske Srbije sa 238 kandidata za Narodne poslanike.

Izborne radnje ponovo su počele u pondeljak 11. maja dok je poslednji rok za predaju potpisa i izbornih lista 5.jun u ponoć. Možemo očekivati da će se broj kandidata, za mesto u novom sazivu Narodne skupštine, iz našeg okruga povećati.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend