Izbori 2020

Skup podrške poslanicima Dveri završen ispred RTS, zahteve zalepili na vrata

Skup podrške poslanicima Dveri, Bošku Obradoviću i Ivanu Kostiću, koji danima štrajkuju glađu ispred Skupštine Srbije, počeo je oko 17 sati, a završen je ispred zgrade RTS. Predstavnici Dveri nisu uspeli da uđu ni na jedna vrata javnog servisa da predaju svoje zahteve, pa su ih zalepili na ulaz iz Takovske ulice i najavili da će narednih dana dolaziti da ih uruče rukovodstvu.
Printscreen / Facebook / Čuvari vatre

Predstavnici Dveri najpre su pokušali da uđu na vrata u Takovskoj ulici, ali ona su bila zatvorena, a zatim na ulaz u Aberdarevoj, koji je takođe bio zaključan, javlja reporter N1.

Poslanici Dragan Vesović i Marija Janjušević i sutra i, kako kažu, svih narednih dana pokušaće da uruče zaheve. Nije lako kucati na zatvorena vrata, ali je mnogo teže ne imati razuma i sluha ne otvoriti onome ko kuca, rekao je Vesović okupljenima ispred RTS. „Ako mogu da se vade da ne rade petkom, subotom ili nedeljom poslepodne, doći ćemo sutra, u toku prepodneva, kada ne mogu da imaju taj izgovor“, rekao je Vesović.

Okupljeni su, kako javlja reporter N1, ispred Skupštine pokušali da drže socijalnu distancu od dva metra, međutim ispred zgrade RTS mere distanciranja nisu se pridržavali.

Na pitanje N1 da li je na taj način ugrožena bezbednost njihovih pristalica, Vesović je rekao da skup organizovan spontano i preko društvenih mreža.

Kako javlja reporter N1, ovo je bio neobičan skup – nije bilo poruka niti govornika.

Demonstranti su nosili transparente „Sloboda, sigurnost i pravda za sve“, „Nema izbora“, zviždali su i aplaudirali.

Kako prenosi reporter N1, prethodno su mu okupljeni rekli da žele miran protest, da iskažu podršku stranačkom lideru Bošku Obradoviću i potpredsedniku Dveri Ivanu Kostiću.

Plato ispred Skupštine bio je obeležen sa X na pojedinim mestima, pretpostavljamo da bi okupljeni poštovali distancu.

Skup je, navodno, spontano organizovan preko društvenih mreža, ali, kako kaže reporter N1, teško je u to poverovati jer su se tu mogli videti pre svega stranački aktivisti i funkcioneri Dveri i prvaci SzS, a sve je dobro organizovano za jedan spontani skup.

Planirano je, kako saznaje reporter N1, da sat vremena budu ispred Skupštine, u tišini, od 17 sati, da tako iskažu protest i podršku poslanicima Dveri, a da se zatim, oko 18h, upute ka zgradi RTS.

Međutim, očigledno je došlo do promene plana, jer je kolona krenula ka Takovskoj oko 17.20h.

Ovo je, podsećamo, i drugi masovan skup ispred Skupštine u nedelju dana, u vreme korone.

Podsetimo i da su poslanici Dveri rekli da su spremni da razmotre prestanak štrajka glađu, ukoliko dobiju sat vremena na RTS, u prajmtajmu, kako bi objasnili ono za šta se zalažu i zbog čega su se odlučili na svoj potez.

Lider Dveri Boško Obradović je rekao ranije danas da su lažni izbori ključ svi problema u Srbiji. On štrajkuje osmi, Ivan Kostić šesti dan.

Obradović je ranije danas rekao da su iscrpili sve što se moglo u zemlji – da su se obraćali izvršnoj vlasti, da su se obraćali sudskoj, odnosno Ustavnom sudu a povodom svojih zahteva u vezi sa izborima, ali da im zahtevi nisu ispunjeni. Tako da će ovi, inače evroskeptici, danas pisati, kako je najavio Obradović, predstavnicima Evropskog parlamenta.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend