Izbori 2020

Vlaška stranka „Most“ predala potpise za izbore za Skupštinu grada

Predstavnici Vlaške stranke „Most“ predali su gradskoj izbornoj komisiji potpise za predstojeće izbore za Skupštinu grada Požarevca.
Marko Veljković/Boom93

Lista je manjiska na njoj se nalazi 23 kandidata za odbornika. Listu je podržalo 747 građana svojim potpisom.

Predsednik gradskog odbora Vlaške stranke „Most“ Saša Stanojević je rekao da je ova stranka regionalna sa centralom u Petrovcu na Mlavi.

„Ovo je prva stranka Istočne Srbije koja će se zalagati za naš kraj i prosperitet. Ona se neće baviti visokom politikom već će se baviti osnovnim problemima ovog kraja i našeg društva. Vlaška stranka „Most“ ima programe za turizam, poljoprivredu i povratak naših građana iz inostranstva. Trudićemo se da se naša regija razvije,  jer je jedna od najnerazvijenih regija u Srbiji“ naglasio je Stanojević.

Vlaška stranka „Most“ izlazi na izbore i u Kostolcu

Vlaška stranka „Most“ planira u toku sledeće nedelje da preda potpise za izbore za Skupštinu Gradske opštine Kostolac“

Nikola Nikolić nosilac liste i kandidat za gradonačelnika istakao da je danas veliki dan pošto po prvi put Vlaška nacionalna manjina može imati svoje predstavnike u lokalnom parlamentu. Pripadnici “Mosta” mogu da svojim predlozima utiču na celokupan bolji život građana Požarevca.

„Istočna Srbija do sada nije imala svoje predstavnike i ovaj dan je veliki iz tog razloga što ćemo moći malo aktivnije da učestvujemo kao stranka i da zastupamo interese ostalih manjina, a i svih građana našeg kraja“ napomenuo je Nikolić.

Marko Veljković/Boom93

Vlaška stranka “Most” planira da izađe na lokalne izbore u 13 mesta u Srbiji što samostalno što u koaliciji za grupama građana.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend