Izbori 2020

Vučić: Očekujem da se formiranje vlade završi do 25. avgusta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će od 15. jula krenuti u konsultacije o formiranju nove Vlade Srbije i dodao da očekuje da se formiranje vlade završi najkasnije do 20. ili 25. avgusta.

Printscreen / N1

Govoreći o formiranju nove vlade, Vučić je kazao da će konsultacije započeti sa manjinskim strankama, a potom i drugim partijama koje su ušle u parlament, a da očekuje da se formiranje vlade završi najkasnije 25. avgusta.

“Ne bih isključio da bude mnogo ranije”, istakao je Vučić.

Kada su u pitanju kadrovske promene, on je kazao da ljude ne deli na stranačke i nestranačke, već na poštene i nepoštene, sposobne i one koji to nisu, vredne i lenje.

“Da li će biti iznenađenja, biće ih svakako! Da li će biti promena, biće ih”, odgovorio je Vučić i dodao da je namera da se ministarstva upodobe građanima.

Na pitanje kako vidi to što evropska poslanica Tanja Fajon nije reagovala na manju izlaznost u Hrvatskoj, kako je reagovala na izlaznost u Srbiji, Vučić je rekao da je na izbore 21. juna u Srbiji izašlo 50 odsto ljudi usred korone, a da je tamo gde je “epidemiološka situacija bolja izašlo manje ljudi”.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend