Politika

Martinović prekida štrajk glađu, pokrenute dokazne radnje protiv Obradovića

Narodni poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović odlučio je da prekine štrajk glađu, saopštio je na konferencije za medije ispred Narodne Skupštine. Martinović je pre iznošenja svoje odluke pročitao saopštenje Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje navodi da je preduzelo dokazne radnje jer postoji osnovana sumnja da je 8. maja ispred Skupštine izvršeno nasilje prema poslaniku Marijanu Rističeviću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

N1/printscreen

U saopštenju tužilaštva koje je Martinović pročitao kaže se da su preduzete dokazne radnje prema B.O. i drugim licima za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili nasilje prema Rističeviću i Lončaru.

Dodaje se da će tužilaštvo dokazne radnje sprovesti u najkraćem mogućem roku.

Martinović je istakao da nije previše zadovoljan ovim saopštenjem i dodao da je ono moralo da bude mnogo oštrije, kao i da, kako je rekao, mnogo jasnije definiše šta se 8. maja desilo ispred Skupštine.

“Ali i ovo je prvi korak u onome što smo imali nameru da uradimo, a to je da apelujemo na nadležno javno tužilaštvo da reaguje u skladu sa zakonom na brutalno prebijanje narodnog poslanika koje se desilo od strane Obradovića i grupe huligana”, kazao je Martinović.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend