Politika

Narodna stranka: Gradonačelnik prekršio Zakon o lokalnim izborima

I Gradski odbor Narodne stranke reagovao je na istupe gradonačelnika Požarevca.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović je na nezakonit i nedemokratski način učestvovao, na sam dan izbora, u prikupljanju glasova na teritoriji opštine Zaječar.

Samim tim je prekršio Zakon o lokalnim izborima (stav 1 osnovne odredbe, član 3, objavljen u sl. glasniku RS, br. 129/2007, 34/2010 – odluka US, 54/2011, 12/2020,16/2020 i 68/2020).

Ovaj član zakona glasi ovako: Građani biraju odbornike na osnovu slobodnog, opšteg i jednakog izbornog prava. Izborno pravo građanin ostvaruje neposredno, tajnim glasanjem. Niko nema pravo da po bilo kom osnovu, sprečava ili primorava građanina da glasa, da ga poziva na odgovornost zbog glasanja ili da od njega traži da se izjasni za koga je glasao ili zašto nije glasao.

Da li je samim tim doveo u pitanje i svoju poziciju gradonačelnika?

U danima koji prethode pregovorima vladajuće koalicije sa opozicijom ovo sigurno nije put kojim se ide. Dakle, oni i dalje žele apsolutnu vlast po bilo koju cenu i ne brinu o načinu nakoji će doći do nje.

Narodna stranka Požarevac oštro osuđuje ovaj potez gradonačelnika i zahteva podnošenje odgovornosti gradonačelnika grada Požarevca.

Pitanje koje se samo nameće jeste da li gradonačelnik, građanima Požarevca daje uzor da se zakon ne treba poštovati, ili sebe svrstava iznad istog?”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora narodne stranke Požarevac.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend