Politika

Narodna stranka: Podneta krivična prijava protiv gradonačelnika i člana gradskog veća

Gradski odbor Narodne stranke Požarevac podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića i Bojana Dinića člana gradskog veća, zbog kršenja zakona o izborima, odnosno krivičnog dela,  povreda prava glasanja i povreda tajnosti glasanja.

U obrazloženju se navodi da su članovi  SNS-a, neovlašćeno  sa  spiskovima  obilazili meštane grada Zaječara u kome su se održavali lokalni izbori i proveravali  da  li  su išli na biračka mesta i tako na   najgrublji način prekršili zakonske norme.

Gradski odbor Narodne stranke Požarevac, pozvao je nadležne organe da  počinioce procesuira i izrekne im odgovarajuće kazne za učinjena dela.

“Ovakvi postupci ne samo da nisu demokratska praksa već predstavljaju ogoljenipritisak na građane što svakako samo predstavlja još jedan dokaz kako i nakoji način aktuelna vlast, vlada, kao i da ima sve manju podršku u narodu”, navedeno je u saopštenju Gro Narodne stranke Požarevac.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend