Politika

Narodna stranka postavlja pitanja lokalnoj samoupravi o budućem gradskom autobuskom prevozu

Gradski odbor Narodne stranke u Požarevcu je u svom saopštenju najoštrije osudila prihvatanje nepovoljnih tenderskih ponuda u oblasti prevoza putnika.

U saopštenju se navodi da je prevoz putnika na teritoriji grada dodeljen očigledno podobnijem a ne pogodnijem ponuđaču, te se kao razlog odbijanja navodi da kompanija “Arriva-Litas” ne zdovoljava tehničkim i poslovnim kapacitetima uslove javne ponude. Posao je dodeljen firmi “Duga” iz Petlovače kod Šapca i firmi “Kontinental” iz Kule kod Malog Crnića.

Gradski odbor Narodne stranke Požarevac postavlja lokalnoj samoupravi sledeća pitanja:

  1. Obzirom da kompanija iz Požarevca zapošljava veliki broj ljudi sa teritorije naše opštine, da li se razmišljalo o održanju radnih mesta istih, ili se ide na dodatni udar nezaposlenosti u ovom gradu?
  2. Da li se razmišljalo o velikom broju lokalnih preduzeća koji posluju sa ovom kompanijom, od kojih grad ubira porez i na koje će ovakva odluka indirektno uticati na smanjenje poslovnog prihoda, te potencijalno ugroziti još radnih mesta?
  3. Prethodna dva pitanja proizilaze iz činjenice da je ugovor potpisan na period od, ni manje, ni više, od 15 GODINA. Kako je moguće da u budućem periodu ne dajete ikakvu šansu u naticanju za ovaj posao ni jednoj drugoj firmi, stavljajući preudijenciju da bolji ponuđač neće postojati?
  4. Koliko će za period od 15 GODINA, na koliko je ugovor parafiran, budžet grada biti oštećen?

Takođe Narodna stranka uputila je pitanje i za gradonačelnika Požarevca:

  1. Poštovani gradonačelniče, da li će te se pozabaviti ovom tematikom i sprečiti štetnost ovakvog ugovora po grad?
  2. Hoćete li stati uz zaposlene sugrađane ili je partijska poslušnost i podobnost neprikosnovena?

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend