Politika

Narodna stranka Požarevac: Dosta sa stranačkim zapošljavanjem

Gradski odbor Narodna stranke u Požarevcu poslao je medijima saopštenje za medije koji se odnosi za broj zaposlenih u Javnom preduzeću „Toplifikacija“.

U saopštenju se navodi da uprkos činjenici da je Javno preduzeće Toplifikacija Požarevac ispoštovalo zakonom predviđene norme i odgovorilo na dopis upućen od strane gradskog odbora Narodne stranke Požarevac, u vezi broja radnika u ovom pravnom subjektu, moramo naglasiti činjenicu da podaci koji su nam dostavljeni od strane ovog Javnog preduzeća su se odnosili samo na 2021. godinu.

Kako se navodi u saopštenju Gradski odbor Narodne stranke Požarevac uputio je novi dopis obzirom da je očigledno da rukovodstvo ovog preduzeća nije u potpunosti shvatilo naš zahtev i dostavilo nam podatke od javnog značaja u vezi zapošljavanja u ovom pravnom subjektu za period koji smo u dopisu i zahtevali. Naime zahtevani podaci odnosili su se na 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 godinu i to sa svim promenama tokom tog perioda.

Takođe u Narodnoj stranci navode da su građani upoznati sa činjenicom da sprovođenje racionalizacije zaposlenih u javnom sektoru kako u našem gradu, tako i u Republici Srbiji, na osnovu zakona iz 2016. i 2017. god., je bilo najavljeno smanjenje zaposlenih u javnom sektoru, međutim to je očigledno ostalo samo mrtvo slovo na papiru, a sudeći prema situaciji u javnom sektoru najčešća su zapošljavanja po partijskoj pripadnosti. Ova lica najčešće su angažovana po različitim osnovama kao na primer: ugovori o privremeno-povremenim poslovima, ugovori o delu ili preko omladinskih zadruga. Usled takve situacije sve veći broj mladih ljudi napušta grad ili se u njega ne vraća nakon studiranja, a sve zbog nelojalne konkurencije na tržištu rada.

Iz ove stranke kažu da na sva ova dešavanja aktuelna vlast Požarevca okreće glavu na drugu stranu, kao i sam gradonačelnik te se ovom prilikom nameće pitanje da li je upoznat kao predsedavajući Gradskog veća sa situacijom prilikom zapošljavanja u javnim preduzećima i gradskoj upravi ili je uveren da je jedina referenca za dobijanje posla u istim članska karta stranke.

Zbog svega predhodno navedenog Gradski odbor Narodne stranke Požarevac obratio se sa novim dopisom Javnom preduzeću „Toplifikacija“ Požarevac sa zahtevom za dostavljanje informacija o broju zaposlenih, a nakon sprovedene racionalizacije 2017. godine, zaključuju se u saopštenju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend