Politika

Narodna stranka Požarevac: Protivimo se stranačkom zapošljavanju

Gradski odbor Narodne stranke Požarevac u saopštenju prosleđenom medijima navodi da se dopisom obratio JP „Toplifikacija“ Požarevac sa zahtevom za dostavljanje informacija o broju zaposlenih.

Kako je u saopštenju navedeno, cilj ove stranke je sprečavanje zloupotreba prilikom zapošljavanja u javnom sektoru u gradu.

“Sprovođenjem racionalizacije zaposlenih u javnom sektoru kako u našem gradu, tako i u Republici Srbiji, kao i na osnovu zakona iz 2016. i 2017. godine, najavljivana smanjenja sudeći po svemu ostala su samo mrtvo slovo na papiru, te smo svedoci da su na mnoga mesta zapošljavani novi kadrovi, a sudeći po svemu po partijskoj pripadnosti.

Ova lica angažovana su po različitim osnovama kao na primer: ugovori o privremeno-povremenim poslovima, ugovori o delu ili preko omladinskih zadruga, što samo ukazuje na često kršenje zakona od strane odgovornih lica koja vode pravne subjekte u javnom sektoru, dok se na drugoj strani ostali građani dovodili u neravnopravan položaj iz razloga što im se uskraćuje Ustavom zagarantovano pravo na rad. Ovo sve zajedno ima za posledicu da nam sve veći broj mladih ljudi napušta grad ili se u njega ne vraća sa studiranja, a sve zbog nelojalne konkurencije na tržištu rada uslovljene pripadnošću vladajućoj partiji, a ne stručnošću odnosno znanjem”, navodi se u saopštenju.

Stranka je u saopštenju postavila i pitanje gradonačelniku Požarevca, da li je upoznat kao predsedavajući Gradskog veća sa situacijom prilikom zapošljavanja u javnim preduzećima i gradskoj upravi.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend