Politika

Nova runda dijaloga: Vučić i Kurti u Briselu

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)
U Briselu se danas održava nova runda dijaloga Beograda i Priština na visokom političkom nivou.

Kako su mediji ranije najavili, predviđeno je da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u 9.30 časova bilateralno sastane sa glavnim posrednikom Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine, Žosepom Boreljom.

Nakon odvojenih bilateralanih sastanaka Borelja sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i Vučićem, oko 10.30 sati trebalo bi da počne i trilateralni sastanak kojem će prisustvovati predsednik Srbije, premijer Kosova, šef diplomatrije EU i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Obraćanja Lajčaka medijima se očekuje na kraju sastanka, oko 13 časova.

Iz EU, koja je glavni posrednik u dijalogu, pred sastanak su istakli su da je reč o nastavaku procesa započetog još 2011. godine, a ne početak novog dijaloga.

Uoči sastanka predsednik Vučić izjavio je da će insistirati na implementaciji svega do sada dogovorenog. Poručio je da pred Srbijom nisu laki dani i da situacija nije ružičasta, ali da „nije vreme za velike reči, već za čvrst stav, i da pokažemo koliko želimo dijalog i koliko je važno da gledamo u budućnost“.

Poslednja runda razgovora održana je 10. decembra 2020. godine i u njoj je Srbiju predstavljao direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Vučić razgovarao sa Kurtom . Šta li će sad Nemci da pomisle o nama.

%d bloggers like this: