Politika

Opozicija u Požarevcu protiv izgradnje spalionice

Foto: Boom93/M. Veljković
Udružena opozicija Požarevca je na održanoj konferenciji za novinare iznela svoj stav protiv izgradnje spalionice u gradu.

Maja Kostić, ispred Stranke slobode i pravde Požarevac kaže da opozicija sumnja u dobre namere aktuelne vlasti  jer ništa ne rade na transparentan način.

„Postavljamo pitanje gradonačelniku, da li je podnet zahtev ministarstvu o studiji uticaja na životnu sredinu i pozivamo ga da se obrati građanima javno, a ne preko Fejsbuka i društvenih mreža, i da upozna građane sa validnim informacijama u vezi spalionice“ istakla je Kostić.

Dragana Spasojević, odbornica RIIS Istok je rekla da će na današnoj sednici Skupštine grada uputiti pitanja vladajućoj većini da li će se izgraditi spalionica u gradu.

„Na poslednjoj sednici sam pitala zvaničnike šta se dešava sa izgradnjom fabrike solarnih panela i nisam dobila odgovor. Na današnjoj sednici ću pitati ponovo da li će biti izgrađen taj ili objekat za neku drugu namenu“ rekla je Spasojević.

Marko Đuričić iz udruženja građana  „I mi se pitamo“ naglasio je da spalionica opasnog otpada ima svuda u svetu, a da je kod nas suština što cela priča nije transparentna i nema podataka o studijama i procenama uticaja spalionice na ekologiju.

Predstavnik Demokratske stranke Zlatko Miladinović naglasio je da građane najviše brine što aktuelna vlast nije dovoljno transparentna.

„Mi pokušavamo da sprečimo ostvarivanje štetnih projekata ali i da dođem do toga da se ustali praksa da kada neko radi projekte koji mogu da ugroze zdravlje ljudi to radi zajedno sa građanima“ rekao je Miladinović.

Podsetimo, Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, PSG/RIIS Istok i udruženje građana „I mi se pitamo“ su  8. septembra potpisali sporazum o saradnji.

Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Odlično napisano Markoni! Hvala portalu BOOM 93 na objektivnom informisanju i stalnoj borbi za zaštitu prava građana Požarevca!

    Poštovani opozicionari,dosta više saopštenja,vreme je za POBUNU DO SLOBODE!!!

    Bukagije i LUSTRACIJA za sve vlastodržce-kabadahije i nesposobne partijske kadrove!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend