Politika

Pitanja dela opozicije gradonačelniku se nastavljaju

Nakon jučerašnjeg saopštenja u kome su gradonačelniku Požarevca, Saši Pavloviću, postavili pitanja o snimku koji se na društvenim mrežama pojavio nakon izbora u Zaječaru, a neodgovaranja gradonačelnika na iste, Gradski odbor Stranke slobode i pravde, izdao je saopštenje u kojem poziva Pavlovića da se obrati građanima i otkloni nedoumice koje su se pojavile u javnosti.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Nakon postavljenih pitanja gradonačelniku grada Požarevca u vezi sa snimkom na kome se jasno vidi da je sa nekakvim spiskovima na dan lokalnih izbora, a u vreme predizborne tišine u Zaječaru  zajedno sa članom Gradskog veća Bojanom Dinićem sprovodio kampanju od vrata do vrata, kršeći time Zakon i izborna pravila, očekivali smo da gradonačelnik odgovori na postavljena pitanja našeg odbora ili da se u vezi sa ovim događajem makar obrati javnosti. Međutim, kao i više puta do sada odgovori su izostali.

Otuda, imajući u vidu štetu koja je evidentno naneta gradu Požarevcu, ali i interes građana da znaju sve o radu lokalnih funkcionera, Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu poziva gradonačelnika da se obrati građanima i otkloni nedoumice koje su uzburkale javnost, kao i da odgovori i na sledeća pitanja:

Кakve ste to spiskove imali u rukama i ko Vam je iste dao, te da li Vam je poznata činjenica da je neovlašćeno korišćenje ličnih podataka o građanima protivzakonito?

Da li je tačno da su u svrhe predizborne kampanje u Zaječaru korišćeni automobili u vlasništvu grada Požarevca odnosno javnih preduzeća i da li su budžetskim novcem pokriveni putni i drugi troškovi ovih vozila i lica koja su njima upravljala?

Da li je tačno da su zaposleni u pojedinim javnim preduzećima i lokalnoj samoupravi u Požarevcu i Кostolcu bili angažovani u izbornoj kampanji SNS u Zaječaru u toku radnog vremena, te da neki od njih nedeljama nisu odlazili na posao za koji su plaćeni?

Da li je vršen pritisak na zaposlene na određeno vreme u javnim preduzećima, javnim ustavnovama i lokalnoj samoupravi da učestvuju u političkim aktivnostima SNS u Zaječaru protivno njihovoj volji?

Da li ste možda prilikom kampanje u Zaječaru primetili da se u seoskim naseljima organizovano odnosi smeće, dok se isto u selima sa područja Požarevca odlaže na divljim deponijama i da li i Zaječarci udišu zagađen vazduh kao Požarevljani i Кostolčani, te kada ćete krenuti sa rešavanjem ovih problema i zašto nećete?”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ima li u toj opoziciji nekog kadrog da sazove konferenciju za stampu i kaze nesto. Kakva su ovo saopstenja ko u vreme devedesetih?

  • Kad SNS izgubi vlast ova bruka od gradonacelnika da se lustrira, zloupotrebljava polozaj, arci sluzbene automobile, zaposleni aktivisti iz opstine sede u Zajecaru mesec dana a pise im se da su na poslu, uznemirava gradjane Zajecara, krsi zakon o izbornoj cutnji.

%d bloggers like this:
Send this to a friend