Politika

Pokret “Jasno i glasno” podržava osnovanu Otvorenu građansku inicijativu “Akcija”

U subotu, 5. juna u Beogradu, na Svetski dan zaštite životne sredine, je osnovana Otvorena građanska inicijativa “Akcija”. Članovi ove asocijacije su političke stranke, udruženja i grupe građana iz 60 gradova i opština u Srbiji, a inicijator ovog udruživanja i predsednik stranke “Zajedno za Srbiju” Nebojša Zelenović.

Kako napominju u pokretu “Jasno i glasno” ključne poruke sa ovog skupa su da su Srbiji potrebni novi ljudi u politici, da je Srbiji mesto na Zapadu, te da je potrebno posvetiti mnogo više pažnje ekološkim pitanjima i zelenoj, održivoj, ekonomiji.Ciljevi Otvorene građanske inicijative – Akcija su da se smanji svaka vrsta nejednakosti, da se ojača energetska održivost Srbije, borba za demokratske vrednosti, pravednije društvo i jačanje institucija.

Iako za sada nije formalni potpisnik, Pokret Jasno i glasno podržava osnivanje ove asocijacije i posvećen je saradnji sa njom. Bez obzira na formalne aspekte naše saradnje, Pokret Jasno i glasno pružio je punu podršku programu asocijacije pod nazivom “Zeleni dogovor za Srbiju”.

Iz pokreta napominju da u potpunosti podržavaju pravac zelenih politika i cirkularne ekonomije, a pritom napominjemo da su zelene politike mnogo više od ekološki značajnih strategija i odluka. One pod svojim pojmom obuhvataju i ideje socijalne pravde i socijalnih prava i potreba ljudi, kao moderne leve ideje. Ove politike, zajedno sa antikorupcijskim zakonima i stvaranje efikasnog sistema borbe protiv državnog i privrednog kriminala, jesu ključne odrednice našeg delovanja.

Imajući u vidu da je Pokret Jasno i glasno uvek podržavao ujedinjavanje i umrežavanje građanskih inicijativa i da ih još uvek smatramo jednim od najvažnijih segmenata aktivnog društva, to je ova saradnja prirodan nastavak naših stremljenja u tom smislu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend