Politika

Promene na čelu skupštine Veliko Gradište

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Veliko Gradište održana je u četvrtak, a lokalnim parlamentom od sada će predsedavati Vladimir Štrbac. Za njegovog zamenika izabran je Saša Živković dok je za sekretara Skupštine postavljena Tamara Marić.
Marko Veljković/Boom93

Verifikovani su mandati 35 odbornika sa sedam lista. Većinu u lokalnom parlamentu činiće 21 odbornik sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, pet odbornika dala je lista Ivica Dačić – ,,Socijalistička partija Srbije (SPS)“, tri su sa liste Glas naroda, po dva odbornika u novom sazivu Skupštine imaće Dr Jovica Kostić – „Za naše Gradište“ – Srpski pokret obnove i Grupa građana „Sačuvajmo ognjište“ – Dejan Selić dok je po jedno odbornički mandat pripao listama Zelena Stranka – Zelená Strana – Zlatibor Mitić i Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija (JS).

U novom sazivu formirane su odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ i Ivica Dačić – ,,Socijalistička partija Srbije (SPS)“.

Na današnjoj sednici izabrani su i članovi Administrativnog odbora u sastavu Solfina Jovanović, Zorica Mladenović i Maja Pajić.

Izvršni organi opštine nakon proteklih lokalnih izbora biraće se na narednoj sednici koja će biti zakazana za utorak, 25. avgust.

Sednica je održana u svečanoj sali opštinskog zdanja, uz poštovanje mera bezbednosti povodom pandemije koronavirusa.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend