Politika

Radikali protiv “gej brakova”

Foto; S.L
Srpska radikalna stranka u Požarevcu počela je sa prikupljanjem potpisa protiv "gej brakova" odnosno donošenja Zakona o istopolnim zajednicama.

Koordinator Srpske radikalne stanke za Braničevski okrug, Saša Ivanović rekao je da se prikupljaju potpisi protiv gej brakova koju već duže vreme radi ova stranka. Ivanović kaže da su protiv usvajanja zakona o istopolnim brakovima.

U velikoj smo nadi da taj zakon ministarke Čomić neće proći kao vrsta predloga, da se dva muškarca žene i eventualno kasnije dobiju mogućnost da usvajaju decu, da imaju sve mogućnosti i beneficije kao jedna zdrava porodica koja neguje tradicionalne srpske vrednosti. Nemoguće je da imate roditelje 1 i 2. Mi smo mišljenja da to nije zdravo i da ta deca neće odrastati u zdravoj sredini. Da imamo mamu i tatu, da imamo decu, a da nemamo tatu i tatu ili roditelja 1 i 2“, rekao je Ivanović.

Do sada je na nivou cele Srbije prikupljeno oko 50 hiljada potpisa, a cilj je da se skupi preko 100 hiljada potpisa odnosno “sve dok ne  bude bilo aktuelno u Skupštini”, naglasio je Ivanović.

Podsetimo, zakon o istopolnim zajednicama se nalazi u fazi javne rasprave i da se očekuje pripremanje finalne verzije zakona koji će ući u Skupštinu Srbije. Podršku donošenju Zakona je dao veliki broj nevladinih organizacija jer bi trebalo da omogući da se prekine diksriminacija ljudi koji žive u istopolnim zajednicama.

Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend