Politika

Šapić izabran za potpredsednika GO SNS

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)
Aleksandar Šapić, lider Srpskog patriotskog saveza, izabran je na današnjem Glavnom odboru SNS za potpredsednika te stranke.Tu vest je potvrdio Miloš Vučević, gradondačelnik Novog Sada i jedan od potpredsednika SNS.

“SNS je time dobio novu snagu i energiju i pokazala širinu i odgovornost sa ovim odlukama, kao i da SNS nema problem da prihvati sve koji žele da se uključe u tim koji treba da osnaži i povede Srbiju u pravcu napretka, ekonomskog i svakog drugog”, rekao je Vučević novinarima.

Izrazio je uverenje da će građanima moći da pokažu zašto su doneli odluku o ujedinjenju SNS i SPAS i kakav će kvalitet doneti.

“Šapić i ja se znamo iz nekog ranijeg perioda i srećan sam što je danas sa nama. Želim dobrodošlicu njemu i njegovim kolegama, i čestitam na izboru za potpredsednika GO SNS”, rekao je Vučević.

Prethodno je na predsedništvu stranke Nebojša Stefanović ponudio ostavku predsedniku Aleksandru Vučiću.

Na Glavnom odboru koji je usledio, SPAS i SNS su se zvanično ujedinili, odnosno – SPAS je ugašen i pridodat naprednjacima.

Prethodno je Vučić rekao da je sa SPAS-om postignuta saglasnost oko svih “ključnih pitanja”, navodeći da Srbiju čekaju veliki pritisci, ali i da je potrebno nastaviti sa velikim rezultatima u ekonomiji i zdravstvu.

Vučić je na početku GO SNS izjavio da je na dnevnom redu ujedinjenje SNS i SPAS, kao i izbor predloženih kandidata u organe stranke.

“Da se borimo za jasnu većinu koja će da donosi rezultate, da naša velika porodica SNS bude politička stranka koja će da dovodi ljude, a ne samo po modelu nekih drugih koji se cepaju svako malo. Naša stranka ne sme da bude ono što su bile neke druge političke stranke, mora da vodi računa o interesima naroda i da okuplja sve kojima je to ključni cilj”, rekao je Vučić.

Dodao je da su se “saglasili oko najvažnijih ciljeva”.

“Mislim da je važno da pred velike događaje i pritiske koji nas očekuju, ali rekao bih i pred nastavak izuzetnih rezultata koje postižemo u ekonomiji i zdravstvu, da nam je potrebno da imamo još više ljude, još više energije, da ne čuvamo pozicije u stranci samo unutar sebe”, rekao je on.

 

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend