Politika

SSP GO Požarevac: Deponija ponovo gori! Ko je krivac za to ?

SSP/Logo
Stranka Slobode i pravde Požarevac uputila je saopštenje za medije povodom požara koji je ponovo izbio na gradskoj deponiji Jeremijino polje.

U saopštenju koje je ova stranka izdala za javnost postavlja se niz pitanja gradskoj vlasti povodom učestalih požara, a između ostalog SSP pita zašto  se to dešava i   ko je krivac?

Gradski odbor ove stranke postavlja i pitanje  zašto gradonačelnik, načelnik okruga i druge nadležne inspekcijske službe, a najpre direktor JKP Komunalne službe ne informišu blagovremeno građane o požaru i opasnostima po njih?

U saopštenju između ostalog piše da građane Požarevca više ne može da iznenadi vest da deponija gori. Poznato je da se na ovoj neuređenoj deponiji  nalazi otpad od plastike, gume, komunalni i opasni otpad, a glavni uzrok požara je zapaljivi gas metan, koji kroz džepove dolazi u kontakt sa vazduhom i počinje da tinja, da bi zatim prerastao u požar stvarajući dim i zagašujuće gasove.

SSP Požarevac postavlja pitanje gradskoj vlasti zbog čega se požar na deponiji učestalo ponavlja? Ko je krivac za požar? Zašto gradonačelnik, načelnik okruga, nadležne inspekcijske službe, a najpre direktor JKP Komunalne službe ne informišu blagovremeno građane o požaru i opasnostima po njih? Kada će biti smenjeno nestručno i nesposobno rukovodstvo na čelu sa v.d. direktorom Markom Marjanovićem, obzirom da nije sposobno da ugasi požar?

U saopštenju se dalje navodi da nestručno rukovodstvo JKP Komunalne službe često pokušava da ugasi požar tako što ga zatrpava novim otpadom, što dovodi do stvaranja otrovnih gasova koje vetar dalje danima nosi ka gradu.

Na deponiji čak ne postoji ni izgrađena hidrantska mreža, a grad je u poslednjih 5 godina uložio blizu 5 miliona evra u upravljanje komunalnim otpadom.“- navodi se u saopštenju SSP GO Požarevac.

 

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Ponovo bravo za redakciju portala BOOM 93, objektivno informisanje građana Požarevca!

  Čekaj,čekaj, lokalni vlastodržci-kabadahije i nesposobni partijski direktor javnih preduzeća su “uložili” u gradsku divlju deponiju 5 milona evra?!? Au,kakva pljačka,a na sve te činjenice Tužilaštvo i Policija ćute i prave se mrtvi umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodržce-kabadahije i nesposobne partijske direktore javnih preduzeća!!!

  Znači,iskopali rupu i to predstavili kao deponiju,au,”rođaci” kakav ste vi SNS kriminalni kartel!!!

  Znači ništa protivpožarna infrastruktura,ništa specifični betonski prostori za odlaganje klasifkovanog otpada,ništa specifične sonde za izvlačenje metana i drugih gasova koji nastaju u segmentu organskog,hemijskog,biohemijskog i biološkog otpada,ništa od ubrizgavanja specifičnog rastvora koji sprečava samozapljivanje,ništa od…hiljadu potrebnih specifičnih mera i protokola koje su obavezne za standardizovane eko deponije!!!

  Znači,”stručnjaci” već više od 3 godine,svakog dana činite teška krivična dela,od pljačke budžeta grada Požarevca,preko nestručnog rukovođenja,pa do nezakonitog ugrožavanja zdravlja i bezbednosti građana Požarevca!!!

  A,na sve te činjenice Tužilaštvo i Policija ćute i prave se mrtvi umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodržce-kabadahije i nesposobne partijske direktore javnih preduzeća!!!

  POBUNA DO SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend