Politika

SSP ponovo postavila pitanja štabu u Požarevcu

Stranke slobode i pravde (SSP) u Požarevcu javnim saopštenjem medijima obratila se Gradskom štabu za vanredne situacije, u kojem je, kao i u par navrata do sada postavila pitanja za čije odgovore, kako oni navode, postoji zabrinutost i nedoumica kod građana.

Ova politička organizacija upitala je da li će se četiri meseca od proglašenja epidemije izazvane virusom COVID 19 u Srbiji neko obratiti građanima Požarevca ispred Gradskog štaba za vanredne situacije, sa preciznim statističkim podacima o broju obolelih i preminulih na području Grada Požarevca ,kao i informacijama o preduzetim merama i trenutnoj epidemiološkoj situaciji u gradu.

Takođe, u saopštenju se traži i obraćanje povodom informacija o uticaju požara, koji se dogodio 2.jula ove godine u krugu bivše šećerane, na životnu sredinu, odnosno na život i zdravlje ljudi .

U SSP navode da je pitanje kvaliteta vazduha na ovom području naročito dobija na značaju, ako se ima u vidu i to da, prema izveštaju koji je nedavno objavila mreža CEE Bankwatch Network, samo Termoelektrana Kostolac B emituje više sumpor-dioksida nego što je dozvoljeno za ceo region.

Ova stranka pita i da li je Gradski štab za vanredne situacije doneo odluku o merama za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije korona virusa na lokalu, kao i da li će se i kada objaviti rezultati kontrole kvaliteta pijaće vode i normalizovati snabdevanje vodom najviših delova grada.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend