Politika

SSP: Problem zapošljavanja se ne rešava ovakvim dokumentima koji ne služe ničemu

Gradski odbor Stranke slobode i pravde izdao je saopštenje za javnost povodom planirane javne rasprave o Lokalnom akcionom planu za zapošljavanje.

Kako se navodi u saopštenju gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac na isti javno upućuje sledeće primedbe:

 1. Nedopustivo su mala sredstava u iznosu od 10.000.000 dinara, predviđena za unapređenje zapošljavanja i smanjenje nezaposlenosti kao jednog od gorućih problema u našem gradu, obzirom da ovaj režim taj iznos svake godine troši samo na novogodišnju rasvetu u Požarevcu;
 2. Plan predviđa samo 47 radno angažovanih lica i to na određeno vreme, kroz Program javnih radova i Program stručne prakse, što je nedovoljno u odnosu na broj nezaposlenih lica u našem gradu;
 3. Program ne predviđa podršku samozapošljavanju i podršku privatnom sektoru za povećanje broja zaposlenih;
 4. Program uopšte ne rešava pitanje zapošljavanja mladih.

Iz ove stranke napominju da SNS vlast poslednjih 10 godina pitanje zapošljavanja tretira kao unutarpartijsko pitanje. Do posla se može doći samo na osnovu članske karte SNS-a i to uglavnom po osnovu  ugovora o privremenim i povremenim poslovima, kako bi zaposlene ucenjivali   i držali u egzistencijalnoj neizvesnosti.

U saopštenju se ističe da je problem zapošljavanja se ne rešava ovakvim dokumentima koji ne služe ničemu, osim kao pokriće za nezakonito stranačko zapošljavanje, a što proizilazi iz nacrta ovog plana.  Planom za dan posle odlaska ovog režima, SSP predviđa višestruko veća ulaganja u podsticaje, subvencije i programe zapošljavanja i samozapošljavanja naročito u oblastima informacionih tehnologija, ekologije, proizvodnje organske hrane, dok će se zapošljavanje u javnom sektoru odvijati u skladu sa Zakonom definisanim uslovima, uz transparentnost svakog koraka u postupku.

Ovakva rešenja su način da se spreči odumiranje grada. Odlazak naših sugrađana možemo zaustaviti samo ukoliko im omogućimo da ovde rešavaju svoje egzistencijalno pitanje u skladu sa svojim obrazovanjem i sposobnostima, a ne po osnovu pripadnosti vladajućoj stranci zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • U pravu su,ali…!!!

  Proces zapošljavanja počinje LUSTRACIJOM svih vlastodržaca-kabadahija i tajkuna-lopina,koji već 50 godina uništavaju,pljačkaju, otimaju novac,zemlju,društvena preduzeća,akcioni fond, budžet,…,svih građana Požarevca!!!
  Takođe je potrebno da Tužilaštvo i Policija ne ćute i prave se mrtvi,već da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodržce-kabadahije i tajkune-lopine i nakon osude navedenih kriminalaca sprovesti LUSTRACIJU i oduzeti novac svim vlastodržcima-kabadahijama i tajkunima-lopinama i članovima njihove bliže i dalje porodice,kao i povezanim licima!!!
  Tek kada se narodu kompletno vrati sav pokraden novac,kapital i profit (za Požarevac radi se o sumi od 120000 evra per capita),onda će narod sam da pokrene privredu i tokove novca,odličan primer je vaučerska privatizacija po Češkom modelu!!!
  Pobuna do slobode!!!

 • Ma kome je jos do zaposljavanja u Srbiji, osim ako nije zaposljavanje u zadruzi ili parovima.

%d bloggers like this:
Send this to a friend