Politika

SSP: U čijem je interesu ovakav vid rekonstrukcije i adaptacije galerije Milene Pavlović Barili?

Foto: Boom93/MMV
Odbor Stranke slobde i pravde iz Požarevca oglasio se saopštenjem gde su gradskim vlastima postavili pitanja o planiranoj rekonstrikciji galerije Milene Pavlović Barili.

U saopštenju se navodi da nekompetentnost, zanemarivanje kulturnog nasleđa, nebriga o javnom dobru uz trošenje novca poreskih obveznika nije zaobišlo ni oblast kulture u Požarevcu. Odlika vlasti SNS-a u Požarevcu jeste da se bavi kulturom na jedan diskutabilan i trivijalan način, a posledice ovakvim činjenjem su dalekosežne.

Povodom predstojećih radova na u mnogo čemu spornoj rekonstrukciji i adaptaciji Fondacije Milenin dom – Galerije Milene Pavlović Barili, Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu ovim putem postavlja gradonačelniku Požarevca i upravi Galerije sledeća pitanja:

U čijem je interesu ovakav vid rekonstrukcije i adaptacije, ako uzmemo u obzir da se krše zakonitosti i propisi zadužbinarstva, arhitekture i urbanizma, muzeološki principi, kao i kulturno nasleđe jednog naroda?

Da li postoji rešenje nadležnih institucija kojim je prethodni projekat iz 2004. godine odbačen, odnosno da li je odbijen kada se odlučivalo o raspisivanju novog projekta?

Zašto se nipodaštava i potpuno anulira testamentarna odluka majke Milene Pavlović Barili, Danice Pavlović, koja u testamentu ističe da i prostor gde je živela Milena čuva sećanje na nju?

SSP Požarevac je naglasio da će se u narednom periodu oglasiti konferencijom za medije i drugim vidovima legitimne borbe kako bi se stalo na put uništavanju dela srpske umetnosti i istorije, dela našeg identiteta, te kako se trajno ne bi uništilo gradsko jezgro od strane nestručne i neodgovorne vlasti SNS-a, a samim tim i deo istorije koja pripada kako nama, tako i budućim generacijama.

Celo saopštenje možete pročitati OVDE.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend