Politika

SSP u Požarevcu ponovo postavio pitanja izvršnoj vlasti

Stranka slobode i pravde u Požarevcu uputila je javnosti saopštenje u kome je postavila nekoliko pitanja gradonačelniku i gradskom veću,  polazeći od, kako se navodi,  zabrinutosti i nedoumica građana koji se toj stranci svakodnevno javljaju.

SSP je i tokom aprila postavljao pitanja, tada lokalnom kriznom štabu u vezi situacije sa epidemijom koronavirusa.

Ova stranka je upitala hoće li se više od dva meseca od proglašenja epidemije izazvane virusom COVID 19 u Srbiji neko od predstavnika lokalne samouprave obratiti građanima Požarevca, sa preciznim statističkim podacima o broju obolelih i preminulih na području Grada i trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Takođe, SSP zanima da li će Gradski štab za vanredne situacije podneti građanima Požarevca izveštaj o radu u toku vanrednog stanja u kome će taksativno navesti i obrazložiti sve donete odluke i preduzete mere,kao i efekte koje su te odluke i mere proizvele u suzbijanju širenja virusa COVID 19 i prevazilaženju ekonomskih posledica pandemije.

Još jedno od pitanja koje SSP postavlje je da li će se neko ispred lokalne samouprave obratiti građanima Požarevca sa preciznim podacima o broju obolelih od virusa COVID 19 u KPZ Zabela i informacijama o preduzetim merama,obzirom da se o ulasku virusa u KPZ Zabela svakodnevno mogu čuti oprečne informacije u medijima što, kako navode u ovoj stranci,  dodatno stvara nedoumice i doprinosi širenju straha među našim sugrađanima.

SSP zanima i da li se vrši dezinfekcija parka, dečijih igrališta, školskih dvorišta i dvorišta vrtića, kao i kada će se sprovesti zaprašivanje komaraca i krpelja na području grada Požarevca.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend