Politika

SSP: Zašto se kasni sa zdravstvenim merama i šta je sa podrškom privatnom sektoru?

Inicijativni odbor Stranske slobode i pravde (SSP) u Požarevcu u saopštenju medijima kritikovao je lokalnu vlast zbog kašnjenja u preduzimanju adekvatnih mera tokom epidemije i visoka izdvajanja za nabavku novogodišnje dekoracije.

SSP je upitao zbog čega se u gradu Požarevcu kasni sa preduzimanjem mera koje bi pomogle u zbrinjavanju kovid ali i ostalih teško obolelih pacijenata.

„Zašto je prva reakcija koju inače podržavamo, a koja se odnosi na formiranje čekaonica za kovid pacijente, naspram dosadašnjeg šatora morala da usledi tek nakon ogromnog negodovanja građana na društvenim mrežama“, navedeno je u saopštenju.

U ovoj stranci podsećaju da je nedavno kovid ambulanta ostala bez struje nekoliko časova, kao i da je javnost ostala bez odgovora šta se konkretno preduzima da se otklone smetnje u snabdevanju.

Ocenjeno je i da gradonačelnik nije izašao pred privredni sektor i izneo bilo kakav paket mera za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije na lokalu.

„Preduzimanje adekvatnih mera i pomoć privredi su izostali, ali je zato u toku vanrednog stanja sprovedena javna nabavka radi podele paketa pomoći ugroženim kategorijama stanovništva, što ne bi bilo nimalo sporno da ti paketi nisu podeljeni građanima tek dva meseca kasnije u sred izborne kampanje i to od strane članova SNS-a“, piše SSP.

U toj stranci smatraju i da se novac koji se izdvaja za novogodišnju dekoraciju, u trenucima zdravstvene i ekonomske krize, može upotrebiti daleko svrsishodnije.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend