Politika

Sutra nastavak sednice, bira se predsednik Skupštine

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Srbije zakazan je za sutra u 10 sati, a kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, poslanici će u nastavku sednice preći na drugu tačku dnevnog reda - izbor predsednika Skupštine.

Preostale tačke su Izbor potpredsednika, Imenovanje generalnog sekretara Narodne skupštine i Izbor članova radnih tela.

Kako je u utorak uveče najavio Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke koja u ovom sazivu ima apsolutnu većinu, za predsednika Skupštine Srbije biće predložen lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Poslanici bi posle konstitutivne sednice trebalo da donesu izmene zakona o Vladi i ministarstvima, s obzirom na to da je najavljeno osnivanje dva nova ministarstva, a potom će na posebnoj sednici mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić poslanicima izneti svoj ekspoze i predlog sastava svog kabineta.

Rok za izbor nove Vlade Srbije po zakonu ističe 90 dana posle potvrdjivanja mandata narodnih poslanika, što je u ovom slučaju 1. novembar 2020 godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend