Politika

Traže ostavku gradonačelnika

dosta je bilo
Foto/ T.S. predstavnici Dosta je bilo RIIS Istok i Jasno i glasno
Pokreti  „Dosta je bilo“, „RIIS Istok“ i "Jasno i glasno" obratili su se ispred gradske uprave povodom lokalnih izbora u Zaječaru na kojima je, između ostalih funkcionera,  bio angažovan i gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović.

Ispred regionalne inicijative istočne Srbije (RIIS Istok)  Saša Stanojević postavio je mnogobrojna pitanja gradonačelniku i ostalim predstavnicima lokalne samouprave.

„Šta traže gradonačelnik i pola Gradskog veća u Zaječaru, ko je unizio gradsku Skupštinu i ko je platio boravak u vili Kopaonik u Gamzigradskoj banji? Nalazimo se ispred gradske kuće jer smo i mi relevantni činioci u radu ove kuće i očekujemo odgovore od gradskih čelnika“,  rekao je on.

Marija Simić Lazarević, predstavnica „ Jasno i glasno“  ocenjuje da je ovim prekršen Ustav Srbije i Zakon o lokalnim izborima.

„Koliko mi je poznato svi učesnici lokalnih izbora iz Gradske uprave su vrlo ponosni na svoje učešće u funkcionerskoj kampanji u tuđem gradu, gde je trebalo da se pojave samo kao zvaničnici grada Požarevca u nekom javnom nastupu , odnosno u obavljanju funkcija za koje su izabrani, nikako od vrata do vrata. Ne zato što je to sramota, apsolutno nije sramota raditi  kampanju od vrata do vrata. Ali kada zauzimaš mesta u gradskoj upravi, kada si gradonačelnik te funkcije imaju određeni  ugled koji se čuva, tako da je ovo skandal i ujedno je i kršenje Ustava“, istakla je Simić Lazarević.

Ispred pokreta „Dosta je bilo“, Tatijana Stojadinović, istakla je da se kampanja „od vrata do vrata“ radi do počeka izborne tišine, nikako na dan održavanja izbora. Ona kaže da Požarevac ima dovoljno svojih problema koje treba rešavati i da je gradonačelniku mesto uz svoje građane a ne u Zaječaru.

„Insistiram u ime svih koje zastupam da Saša Pavlović zbog nedomaćinskog ponašanja podnese neopozivu ostavku na mesto gradonačelnika Požarevca“, rekla je Stojadinović.

Na pitanje Boom 93 da li se neko od predstavnika ovih pokreta obratio pismenim putem gradonačelniku ili nekom od čelnika gradske uprave Stojadinović je rekla da je ovo način na koji mu se obraćaju i čekaju sledeću sednicu skupštine, te sastanak sa gradonačelnikom do sada nisu tražili.

Predsednik odborničke grupe “Dosta je bilo- RIIS Istok“  Slobodan Vasić je  najavio je da će tražiti da se o tome diskutuje na narednom zasedanju lokalnog parlamenta.

Avatar

Tatijana Spasojević

4 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Pazi Vukazićku, prvo je bila u SNS-u, a sada se folira. Bilo joj je lepo dok je sedela u fotelji i vodila Turističku organizaciju. Kakav licemer.

  • Nego ajde za pocetak MUP a bogami i BIA da preispita sledece, koliko radnika uprave je odsedalo u Zajecaru mesec ipo dana a obracunavana im plata kao da su radili, koliko je sluzbenih automobila bilo angazovano za kamoanju, ko je placao troskove hostela, dnevnice i dr, pa ako se dokazu ove sumnje krvicna prijava.

  • ako reši SNS skloniće ga,ivući će nekog novog anonimusa a ovaj će nestati kao i njegv prethodni kolega,zadatak je njima svima isti ostanimo na dnu,ne treba biti pametan jer takvi im ne trebaju

%d bloggers like this:
Send this to a friend