Sport

ABA: Sve će biti jasnije u drugoj polovini maja

Čelnici ABA lige počeli su radni sastanak u 11 časova, završili ga oko 16. Svaki klub je izneo stavove i predloge u vezi sa nastavkom takmičenja, šta smatra da se treba uraditi u slučaju da koronavirus koji trenutno diktira uslove igre, onemogući borbu za titulu, opstanak i plasman u Evroligu.

Kao što je i najavio u razgovoru za Sport Klub, predsednik ABA lige i direktor Cibone Domagoj Čavlović sastanak je imao radni karakter, u pitanju je bila razmena ideja i predloga, a definitivne odluke biće donete na Skupštini regionalnog takmičenja.

Što se završnice samog takmičenja tiče, mišljenja su kao što je bilo i očekivano podeljenja. Klubovi su završili sa iznošenjem ideja i predloga, a zatim je usledila rasprava. Da li će takmičenje biti nastavljeno ili ne zaista je nemoguće proceniti, pa je zauzimanje stava odloženo za drugu polovinu maja, kada se očekuje da će situacija po pitanju koronavirusa i borbe protiv istog biti znatno jasnija. U svakom slučaju, želja je da se sezona nastavi, ali i da se sačekaju odluke Evrolige.

O proširenju lige se nije raspravljalo, ali među klubovima preovladava mišljenje da liga treba da se proširi sa 12 na 14 klubova pod uslovom da naredna sezona ne bude ugrožena. To znači da ne bi bilo ispadanje iz elitnog društva, u koje bi iz ABA2 ušli Borac i Split, koji su na kraju ligaškog dela sezone bili na prve dve pozicije.

Skupština ABA lige je, inače, jedino merodavno telo za odluke, ali veliki problem za sve predstavnike klubova, njihove stavove i želje je činjenica da trenutno ne kontrolišu situaciju, nego pravila igre diktira koronavirus. Radni sastanak nije doneo mnogo novosti, a sada se čeka druga polovina maja, kako bi ponovo, na osnovu iznetih ideja i predloga, bila doneta odluka, ili će doći do novog odlaganja.

IZVOR: Sport Klub

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend