Sport

Fudbalsko prvenstvo u Srpskoj ligi počinje sredinom avgusta, da li lokalni klubovi imaju šansi za plasman u viši rang ?

Za 15. avgust zakazan je start u trećem rangu takmičenja, odnosno u Srpskim ligama. Klubovi iz Braničevskog i Podunavskog okruga igraće i ove sezone u Srpskoj ligi grupa Zapad.

Predstavnik Požarevca u ovoj ligi je ekipa Mladog radnika 1926. Oni će u prvom kolu putovati u Rašku gde će svoje snage odmeriti protiv ekipe Bane 1911. Požarevljani su i prošle godine igrali u ovom rangu takmičenja i pre prekida prvenstva oni su zauzeli 16. mesto sa 17 osvojenih poena. Odlukom saveza oni su ustali u ovom rangu takmičenja i boriće se da ove sezone poprave utisak.

Drugi predstavnik u ovoj ligi sa Braničevskog okruga jeste ekipa Sloge 33 iz Petrovca na Mlavi. I oni će kao i Požarevljani u prvom kolu gostovati i putovaće u Tutin gde će se sastati sa istoimenom ekipom. Petrovčani su prošle sezone nastupali u istom rangu takmičenja i ostvarili dobar rezultat. Pre prekida prvenstva oni su zauzimali 5. poziciju na tabeli sa 32 osvojena boda.

Iz Podunavskog okruga u Srpskoj ligi nastupaće jedan klub. Prošle sezone ekipa Smedereva je u višem rangu takmičenja zauzela poslednje 16 mesto sa osvojena 22 boda. Smederevci će u prvom kolu na svom stadionu ugostiti tim Sušice iz Kragujevca.

Na početku sezone bez publike

Krizni štab je naveo da se fudbalska takmičenja mogu održavati bez prisustva publike, uz puno poštovanje svih propisanih mera zaštite stanovništa od koronavirusa.

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend