Sport

Hoće li Požarevac ponovo imati rukometnog Super B ligaša ?

Rukometni savez Srbije odredio je datum za odigravanje braža za popunu rukometnih takmičenja u predstojećoj sezoni.

Ekipa Rudara iz Kostolca je svoj superligaški status sačuvala pre prekida prvenstava zbog epidemije koronavirusa i tako će i sledeće godine nastupati u najjačem takmičenju u zemlju.

Savez je doneo odluku da se baraži za najjači rang  odigraju od 12. do 20 septrembra. Iz Super B lige grupa Sever – Centar prijavile su se ekipe Morave iz Velike Plane, Jugović iz Kaća i ekipe Crvenke, dok iz grupe Istok – Zapad prijavile su se ekipe Radničkog 1964 iz Krugijevca i Hajduk Veljka iz Negotina.  Ekipe iz grupe Sever – Centar  imaće okvirne troškove po 75 000 dinara koje treba da uplate do 1. septembra na račun Rukometnog saveza Srbije. Ekipe iz Kragujevca i Negotina trebalo bi na račun saveza po ekipi da uplate 55 000 dinara.

Na spisku nema Muškog rukometnog kluba Požarevac koji je prošle sezone trebao da bude učesnik Super B rukometne lige Srbije, ali zbog neplaćanja licence doneta je odluka da se klub izbaci iz ovog ranga takmičenja.  Gde će se u sledećoj sezoni takmičiti ekipa MRK Požarevca još nije poznato.

Što se tiče popune ženske Super B lige iz nižeg ranga takmičenja prijavile su se ekipe Radničkog, Crvene zvezde i Hazene iz Beograda. Kao i ekipe Metalca 2015 iz Valjeva, Loznice. Za baraž prijavila se i ekipa Ženskog rukometnog kluba Požarevca.

Požarevljanke su već bile učesnice Super B lige ali su na kraju 2018/2019. sezone ispale iz ove ranga i prošle sezone su nastupale u Prvoj ligi grupa Centar. Posle ispadanja Požarevljanke su dosta podmlatile ekipu i to se odrazilo na igre tima. Do prekida prvenstva ekipa ŽRK Požarevca nije ostvarila ni jednu pobedu niti nerešenu utakmicu pa su bile poslednje bez osvojenih bodova.

Ipak odlukom saveza da sve ekipe koje plate troškove od 80 000 dinara mogu da stegnu učešće u baražu za plasman u Super B ligu. ŽRK Požarevac je iskoristio tu priliku i prijavio sa. Požarevljanke će igrati u baražu od 19. do 27. septembra.

Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • MRK nema više na rukometnoj mapi. Nisu dobili sredstva od grada ni termine, račun u blokadi, a Đole na evidenciji NSZ-a

%d bloggers like this:
Send this to a friend