Sport

Koliko novca se izdvaja iz budžeta Grada za stoni tenis?

Foto: R. Momirović / Boom93
Predsednik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakašević sa saradnicima je posetio danas stonoteniski klub „Proleter“ iz Požarevca. Iz bužeta Grada izdvojeno je oko 3 miliona dinara za finansiranje stonog tenisa.

Karakašević, koji je predstavljao Srbiju četiri puta na Olimpijskim igrama, istakao je da stoni tenis kao sport zaslužuje mnogo više u Srbiji, naročito misleći na budžet zbog velikih uspeha koji su postignuti u poslednjih 20 godina.

Aleksandar Karakašević sa članovima STK Proleter. Foto: R. Momirović / Boom93

On je dodao da je cilj današnje posete da se pospeše uslovi za bavljenje ovim sportom u Požarevcu prikupljanjem sredstava za obnovu prostorija STK “Proleter” u mesnoj zajednici “Radna mala”.

Karakačević je ovom prilikom uručio pehar Ivanu Krstiću, kao predstavniku stonoteniskog kluba “Požarevac”, najbolje ekipe za prošlu godinu na teritoriji stonoteniskog Saveza centralne Srbije.

Aleksandar Karakašević i Ivan Krstić. Foto: R. Momirović / Boom93

“Iz budžeta Grada Požarevca ove godine je izdvojeno oko 100 miliona dinara za sportske klubove” izjavio je Milan Jović, član Gradskog veća zaduženog za sport.

Od navedenog iznosa, samo 3 miliona izdvojeno je za stonoteniske klubove, od čega je 2.5 miliona opredenjeno za STK “Proleter”.

Milan Jović, član Gradskog veća zaduženog za sport. Foto: R. Momirović / Boom93

Klub “Proleter” nije radio od 1985. godine do 2015. zbog nedostatka sredstava i trenutno nastupa u Drugoj ligi Srbije.

Avatar

Radoslav Momirović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend