Društvo Sport

Marina Maljković u Požarevcu, počinje popularizacija ženskog sporta

Foto: Boom93/MMV
Marina Maljković, selektor ženske Košarkaške Srbija posetila je danas Požarevac. Cilj njene posete je bio popularizacja ženskog sporta kroz Institut za ženski sport.

Marina Maljković je idejni tvorac Instituta za ženski sport, koji je osnovan sa ciljem da stvari uslove za besplatno bavljenje sportom devojčica, devojaka i žena, postizanje rezultata i kreiranje zdravog društvenog života. Ona je tokom posete u Hali sportova obišla trening Ženskog rukometnog kluba Nemanjić.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca je izjavio da će se u gradu, u saradnji sa ovim institutom, početi sa popularizacijom ženskog sporta.

„Želimo da naš grad bude partner sa Institutom za ženski sport. Cilj nam je da omasovimo ženski sport i da devojčice dovedemo na naše sportske terene i da naravno kroz bavljenje sporta naša deca žive zdravijim životom“ rekao je Pavlović.

Marina Maljković, Saša Pavlović i Ana Miljanić

Marina Maljković je istakla da je ova priča podržana od Vlada Srbije na jedan pravi način.

„Požarevac je jedan od gradova koji imaju razumevanja za sport, šta sport može da donese. U Požarevcu krećemo konkretno sa rukometom koji je u poslednje vreme dosta popularan. Iako sam ja iz košarke mene raduje da vidim da se devojčice bave bilo kojim sportom i da smo uspeli da ih sklonimo sa ulice“ naglasila je Maljković.

Poreda Marine Maljković ambasadori ovog instituta su košarkašica Sonja Petrović, Zorana Arnulović član streljačke reprezentacije, teniserka Olga Danilović i Milica Mandić član tekvondo reprezentacija.

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Molimo nadlezne da potpuno promene trenere svih kategorija u nasoj muskoj i zenskoj odbojci, upropastili su mnogo talenata. Zlobni i nestrucni.

%d bloggers like this:
Send this to a friend