93 sekunde Sport

Nina Matejić od Požarevca do Minhenskog Bajerna (VIDEO)

Iako ženski fudbal nije popularan u našoj zemlji i u ovoj selekciji ima igračica koje imaju veliki talenat i koje su uspele da naprave velike karijere. Jedna od tih igračica je Nina Matejić i trenutno nastupa za ekipu Požarevca koja se takmiči u Superligi Srbije. Treba napomenuti da ona ima samo 15 godina i već je najbolji strelac Požarevljanki.
FOTO: Boom93

Ona je svoju karijeru počela u Velikoj Plani i zbog nepostojanja ženske selekcije u svom rodnom gradu igrala je sa muškim timom.

„Mi se porodično bavimo fudbalom počev od tate do brata. Gledajući njega ja sam počela da se bavim fudbalom. Ja sam trenirala u muškom klubu 9 godina i zahvaljuljući njima tu sam gde jesam“  kaže Matejić.

Ona kaže da kada je počela da se profesionalno bavi fudbalom okolina nije gledala blagonaklono na to.

„To je trajalo par meseci nakon toga to što ja igram fudbal je postalo normalno. Dečaci iz mog kluba su me mnogo podržavali i njima sam zahvalna. Takođe, trener me je podržao i davao mi je motivaciju. Rekao mi je da radim ono što volim i da se bavim time“ istakla je Nina Matejić.

Njene igre nisu prošle nezapaženo i nju je skautirao slavni Bajern iz Minhena.

Nina Matejić, igračica ŽFK Požarevac

„Kada me je skautirao Bajern ja sam se ponosno osećala i shavtila sam da sve što radim radim sa razlogom, a ne za džabe.  Želim samo da nastavim ovako da treniram, nižem uspehe, da se trudim i da budem posvećena fudbalu pa će sve doći svojim korakom“  naglasila je ona.

Nina Matejić kaže da joj motiv da pokaže ono što zna u fudbalu i da je za nju svaka utakmica novo iskustvo.

„Ja sam već u reprezentaciji Srbije do 15 i 17 godina. Meni je takođe cilj da budem i u A reprezentaciji i da dobro treniram, a ostalo će doći samo po sebi“ zaključila je Nina Matejić.

Ako nastavi da marljivo trenira pred Ninom Matejić je ozbiljna karijera i nadamo se da će njen primer doprineti popularizaciji ženskog fudbala u našoj zemlji.

 

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend