Sport

Požarevljani pojačali Borac iz Čačka

pixabay/ilustracija
Košarkaški klub Borac iz Čačka potpisao je ugovore sa Požarevljanima Ilijom Đokovićem i Savom Lešićem.

Sava Lešić  je od nedavno u Čačku, a nakon probe kod trenera Marka Marinovića došlo je do dogovora između dve strane. Lešić je svoje prve košarkaške korake napravio u klubu iz Požarevca.

Sava Lešić stavio je svoj potpis na ugovor koji ga obavezuje da naredne sezone nosi dres čačanskog tima. Nekadašnji košarkaš FMP–a ima bogatu igračku karijeru. Među klubovima za koje je nastupao nalaze se Vizura, Partizan, Crvena zvezda, Radnički, Jenisej, Ređina, Mega, Igokea, Zob Ahan.

Foto: Boom93/Arhivska fotografija

U Borac se vratio i Ilija Đoković koji se košarkom bavio i u Požarevcu, gde je proveo dobar deo svog života.

U čačanskom timu je proveo tri veoma uspešne godine. Posle odlaska iz grada na Moravi ponovo mu je destinacija bio FMP, gde je igrao jednu sezonu. Iz Železnika se otisnuo put Splita, za koji je nastupao u minuloj sezoni.

Arhivska fotografija

Pored svega, Ilija Đoković može da se pohvali da je branio grb reprezentacije Srbije. Na poziv selektora Aleksandra Saše Đorđevića debitovao je za seniorski nacionalni tim 2019. godine na meču protiv Austrije, a u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Takođe, Đoković je bio član juniorske selekcije Srbije koja je 2014. godine na Evropskom prvenstvu u Turskoj osvojila srebrnu medalju.

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend