Sport

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije posetio Požarevac

Prošle nedelje u poseti  gradu Požarevcu VK Požarevac bili su predsednik VSS-je Viktor Jelenić i Operativni direktor VSS-je Đorđe Đorđević.
Pixabay/Ilustracija

Na prijemu kod gradonačelnika pored članova gradskog veća prisustvovali su i Zlatan Kostić, predsednik Sportskog saveza Požarevac kao i Zoran Stoimirović, predsednik Vaterpolo kluba Požarevac i Aleksandar Čolić sportski direktor kluba iz Požarevca.

Izneti su predlozi za unapređenje i razvoj vaterpolo sporta u Požarevcu i okolini. Kao glavni preduslov za aktivno bavljenje vaterpolo sportom i postizanjem ozbiljnijih rezultata iznet je nedostatak zatvorenog bazena kako bi svi članovi trenirali tokom cele godine a ne samo u letnjim mesecima.

Naime, članovi VK Požarevac van letnje sezone, od 15. oktobra do kraja aprila plivačke treninge imaju samo jedanput nedeljno i to na zatvorenom bazenu KSC „Mladost“ u Pančevu. Čelnici VSS-je obećali su obezbeđenje još jednog termina našim vaterpolistima u Beogradu, odmah po završetku montaže balona na bazenu 25. Maj, što će našim vaterpolistima biti od izuzetnog značaja.

Rukovodstvo VK Požarevac istaklo je veliku pomoć lokalne samouprave u razvoju i funkcionisanju vaterpolo kluba i naglasilo je da VK Požarevac uskoro slavi 30 godina postojanja. Ovom prilikom je dogovoreno je da u proslavi jubileja aktivno učešće uzmu VSS-je koji naredne godine slavi 100 godina postojanja, Grad Požarevac, kao i SS Grada Požarevca.

Gradonačelnik Grada Požarevca zahvalio je čelnicima VSS-je na poseti i istakao da će lokalna samouprava učiniti sve na unapređenju sportske infrastrukture na teritoriji grada Požarevca.      

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend